2001. február 16. 11:00

Az Egyesült Államok statisztikai hivatalának adatai szerint tavaly 28 milliárd dollárt költöttek az amerikai internetezők online vásárlásra.

A legtöbben repülőjegyet és számítógépet vettek, illetve hotelszobát foglaltak.

A 28 milliárd dollárt jelentős növekedést jelent, mivel ugyanez a mutató 1999-ben 17,3 milliárd, 1998-ban pedig 7,7 milliárd dollár volt. A statisztikai hivatal számára a Jupiter Media Metrix végzett felmérést. Ebből kiderül, hogy 2000-ben az internetezők 7,8 milliárdot költöttek repülőjegyre, 5,1 milliárdot számítógépre, és 2,1 milliárdot szobafoglalásra.

Az egyes kereskedelmi szektorok szempontjából vizsgálva a forgalmat, leginkább a hardver- és szoftverkereskedők használták ki az Internet nyújtotta lehetőségeket. Az Egyesült Államokban eladott összes számítógép 24 százalékát értékesítették tavaly a világhálón keresztül. A szoftverek esetében ez az arány 21 százalék, az eladások összértéke pedig 1,3 milliárd dollár volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.