Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Robert Bosch Power Tool Kft.-nél befejeződött a 2,2 milliárd forintos beruházás, amelynek célja elektromos kéziszerszámok fejlesztése volt a Bosch miskolci gyárában - jelentették be csütörtökön Miskolcon.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője köszöntőjében azt mondta, a Bosch hosszú távra tervez és Magyarország stratégiai fontosságú bázisa a globális innovációs és kutatás-fejlesztési törekvéseiknek. Ebben a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. is nagy szerepet vállal, ugyanis ez a társaság Európa legnagyobb kéziszerszámgyára. Rákossy Balázs hangsúlyozta: a kormány azt szeretné elérni, hogy a térség egyik ipari termelési centrumává váljon Magyarország, és az országon belül Miskolc kifejezetten alkalmas befektetésre, beruházásra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára megjegyezte: a kormány gazdaságpolitikájának két fő stratégiai célja a munkahelyteremtés és Magyarország újraiparosítása. Mint rámutatott, az ipar GDP-arányos hozzájárulását szeretnék az eddigi 20-22 százalékról több mint 30 százalék fölé emelni. Az innovációs program részeként a beruházást az Európai Unió és a magyar állam is támogatta összesen 1 milliárd forinttal, ebből 150 millió volt a magyar állam része.     

Javier González Pareja ismertetése szerint a projekt több termékcsoportot érintett, egyebek mellett a festékszóró családot, a forgó fafelület megmunkálókat, a multifunkciós akkumulátoros kéziszerszámokat, az ütvefúrókat és a csiszolókat. A program részeként fejlesztették a nagyobb kapacitású szerszámgépeknél használt akkumulátorokat, és ehhez létrehoztak egy speciális mérőlabort is. A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett.

A 2014-es üzleti évben az országban 9 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 825 milliárd forint, magyarországi forgalma - amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek - 183 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2015. április 1-jén 10 500 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.