<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Robert Bosch Power Tool Kft.-nél befejeződött a 2,2 milliárd forintos beruházás, amelynek célja elektromos kéziszerszámok fejlesztése volt a Bosch miskolci gyárában - jelentették be csütörtökön Miskolcon.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője köszöntőjében azt mondta, a Bosch hosszú távra tervez és Magyarország stratégiai fontosságú bázisa a globális innovációs és kutatás-fejlesztési törekvéseiknek. Ebben a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. is nagy szerepet vállal, ugyanis ez a társaság Európa legnagyobb kéziszerszámgyára. Rákossy Balázs hangsúlyozta: a kormány azt szeretné elérni, hogy a térség egyik ipari termelési centrumává váljon Magyarország, és az országon belül Miskolc kifejezetten alkalmas befektetésre, beruházásra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára megjegyezte: a kormány gazdaságpolitikájának két fő stratégiai célja a munkahelyteremtés és Magyarország újraiparosítása. Mint rámutatott, az ipar GDP-arányos hozzájárulását szeretnék az eddigi 20-22 százalékról több mint 30 százalék fölé emelni. Az innovációs program részeként a beruházást az Európai Unió és a magyar állam is támogatta összesen 1 milliárd forinttal, ebből 150 millió volt a magyar állam része.     

Javier González Pareja ismertetése szerint a projekt több termékcsoportot érintett, egyebek mellett a festékszóró családot, a forgó fafelület megmunkálókat, a multifunkciós akkumulátoros kéziszerszámokat, az ütvefúrókat és a csiszolókat. A program részeként fejlesztették a nagyobb kapacitású szerszámgépeknél használt akkumulátorokat, és ehhez létrehoztak egy speciális mérőlabort is. A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett.

A 2014-es üzleti évben az országban 9 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 825 milliárd forint, magyarországi forgalma - amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek - 183 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2015. április 1-jén 10 500 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.