TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

 

Az idén augusztusban az ipari termelői árak 2,4 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.

A belföldi értékesítési árak átlagosan 4,1 százalékkal nőttek, ezen belül a kétharmadnyi súlyt képviselő feldolgozóipar árai 5,5, a közel háromtizednyi súlyú energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) árai 1,0 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérten.

Az ipar exportértékesítési árai 1,6 százalékkal nőttek az előző év augusztusához képest, ezen belül a 95,1 százalékos súlyt képviselő feldolgozóipari árak 1,6 százalékkal, a 4,6 százalék súlyú energiaipar árai 1,1 százalékkal emelkedtek.

A január-augusztusi időszakban a 2016. január-augusztusi időszakhoz képest az ipari termelői árak 2,8 százalékkal voltak magasabbak, ugyanis a belföldi értékesítés árai 4,9 százalékkal, az exportértékesítés árai pedig 1,9 százalékkal nőttek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.