<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Volán társaságok integrációjából létrejött regionális közlekedési központok több mint 18 ezer munkavállalója április elsejétől 2,4 százalékos béremelésben, valamint egyszeri, bruttó 30 ezer forint összegű bérjuttatásban részesül - közölte a társaságok tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) csütörtökön az MTI-vel.

A megállapodás kiterjed a béren kívüli juttatások - cafeteria - emelésére is, ami érdemi reáljövedelem növekedést jelent, mivel a fogyasztói árak 0,2 százalékkal csökkentek tavaly.

A közlemény szerint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter március végén hagyta jóvá a munkavállalói oldalt képviselő szakszervezetek - Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ), Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) - és a munkáltatói oldalt képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) között 2015. március 2-án aláírt megállapodást.

Szivek Norbert, az MNV Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint kiemelte: az egyezség alapján nem létszámcsökkentés révén teremtik elő a keresetfejlesztéshez szükséges forrásokat a munkáltatók. A jövőben további megbízások elnyerésével új munkahelyeket szeretnének létesíteni és egy kiszámítható Volán életpályamodellt is ki kívánnak dolgozni - tette hozzá.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.