<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Közel 10 millió eurót, jelenlegi árfolyamon mintegy 2,7 milliárd forintot költött nyírbátori gyárának fejlesztésére az Unilever; a beruházást lezáró ünnepséget pénteken tartották a multinacionális cég megújult Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyüzemében.

Molnár Kálmán, az Unilever Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója elmondta: a fejlesztéssel Európa egyik legjelentősebb Unilever gyárává lépett elő a nyírbátori üzem, amelynek kapacitása 60 százalékkal növekedett.

Hozzáfűzte, hogy a létesítménybe a nagyvállalat több bezárt és működési ésszerűsítésen átesett nyugat-európai gyárából helyezték át a termelést.

A beruházás keretében új üzemcsarnok is épült, ahová a gyártósorokat telepítettek, illetve külsőségeiben is megújult az üzem, kamion- és személygépkocsi parkolót, valamint portát alakítottak ki.

A fejlesztés érintette a palackozó részleget: a gyár területére települt új flakonfúvó üzemben a termelés három műszakban zajlik.

Francesco Azzara gyárigazgató elmondta, hogy az üzemből a magyar piac mellett 30 másik európai országba szállítanak háztartás-vegyipari árukat.

Az Unilever a világ 98 országában 300 ezer embert foglalkoztat, s több, mint 400 márkával van jelen az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási tisztítószerek piacán. Naponta ma már a világon 160 millió darab terméket ad el.

A 120 éve működő cég 1991-ben hozta létre magyar leányvállalatát, s Budapesten működik kelet-európai régióközpontja is, ahová csehországi, szlovákiai, szlovéniai, horvátországi és bosznia-hercegovinai vállalatai tartoznak.

Az Unilever a nyírbátori háztartás-vegyipari és kozmetikai gyár mellett Veszprémben jégkrém gyárat, Röszkén pedig élelmiszerüzemet működtet. A cég árbevétele 2008-ban elérte a 76 milliárd forintot. Az Unilever dolgozóinak száma Magyarországon 970.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.