2p

A ZÁÉV-nek nem csak a focistadion-biznisz megy.

Nemzeti Kosárlabda Akadémia néven új beruházás készül Pécsen, melyet a sportlétesítmények kapcsán már jól ismert zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. nyert meg 2 milliárd forintért.

A munkára a Nemzeti Sportközpontok keresett pályázókat nyílt eljáráson. A leendő pécsi kosárközponthoz, melyet egy 2014-es kormányrendeletben kiemelt jelentőségű közigazgatási üggyé nyilvánítottak, sportcsarnokot, kollégiumot és kiszolgáló létesítményeket kell felhúzni.

A csarnok keleti oldalán fix lelátó lesz, északon és délen mobil, összesen 1320 férőhellyel. A kollégiumban 32 darab kétfős szoba lesz majd, melyek közül négyet mozgáskorlátozottak számára is használhatóra alakítanak ki. Lesz még benne 2 betegszoba, 2 apartman, tanári pihenő, vendégszoba és étterem is.

A ZÁÉV mindezt pontosan 2 123 682 573 forintból hozza majd össze, és a szerződés szerint 2018 februárjában kell elkészülniük vele. A Pécsi Stop cikke szerint a csarnoknak eredetileg 2015 őszén már állnia kellett volna, és a kormány első szándékból még 1,7 milliárdot szánt volna a projektre.

A tenderen hárman indultak, a ZÁÉV mellett ott volt még a Strabag és a Magyar Bau Holding konzorciuma, valamint a W-F Konzorcium, mely a West Hungária Baut és a FÉSZ Zrt.-t takarja.

A ZÁÉV-nek idén is megy a szekér, ők húzzák fel a Matolcsy-alapítványokhoz kötődő Pallas Athéné Egyetem új, kecskeméti campusát 12 milliárdért, de sportlétesítmények kapcsán is igencsak tapsztaltak már. Ők építették fel az MTK betonstadionját (6,3 milliárdért, közösen a West Hungária Bauval), ők végzi a ZTE zalaegerszegi stadionjának a befejezési munkálatait (1,1 milliárdért, a Pharos ’95 Kft.-vel), de a Haladás arénájának a kivitelezését is ez a vállalkozás nyerte el (13,1 milliárdért). A horror áron készülő nemzeti stadion, a Puskás Stadionnál a bontási és kivitelezési munkáit is ez a cég végzi (a bontásért 3,9 milliárdot kapott a Föld-Trans 2001 Kft.-vel együtt).

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!