2p

Az Egyesült Államokban hamarosan átállnak a digitális sugárzásra, ezzel egyidőben pedig lekapcsolják a régi analóg rendszert. Ha ez bekövetkezik, 2,2 millió amerikai otthonban sötétül el a tévé képernyője.

Ugyan 2 milliárd dollár feletti összeget költöttek eddig az Egyesült Államokban annak érdekében, hogy minél több háztartás számára elérhető legyen a digitális televíziós sugárzás, ám úgy tűnik mégsem sikerült teljesen zökkenőmentessé tenni az átállást.

A pénteki váltás előtt a Szövetségi Kommunikációs Bizottság arra hívta fel a figyelmet, hogy sok amerikai háztartás még mindig nem rendelkezik a digitális adás vételéhez szükséges eszközzel (set top box). A határidő előtt most az illetékesek igyekeznek mindent megtenni, hogy minél kevesebb családnak kelljen a hétvégén azzal szembesülnie, hogy elsötétül a képernyő, és kedvenc sorozatuk nélkül maradnak, netán nem tudják megnézni az NBA nagydöntőjének következő összecsapását.

A BBC híradása szerint a kormányzat 40 dolláros kuponokat osztott ki, mely fedezi a családok átállásának költségeit, így azt remélik, hogy ha néhány nap csúszással is, de előbb-utóbb mindenki tudja majd nézni az immár digitális adást.

Magyarországon eddig óriási vesszőfutás volt a digitális átállás, a Nemzeti Hírközlési Hatóság a közelmúltban indított vizsgálatot annak kiderítésére, hogyan lehetséges az, hogy csak a Duna Televíziót lehet fogni a rendszerben. Igaz időközben – állítólagos háttéralkuk eredményeként a két nagy kereskedelmi adó jelezte, hogy ők is csatlakoznak a digitális sugárzáshoz.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!