2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

Ennek oka a kihasználatlanságuk.

Az önkormányzati választások és a rezsiutalványok kézbesítése után, október 17-én mintegy 300 falusi kispostát zárhatnak be országszerte, írja a napi.hu. A lapnak azt mondták szakszervezeti forrásai, hogy az biztos, hogy a Békés megyei Kisdombegyház postája a voksolás után bezár - a további, bezárás előtti hivatalok listája azonban még nem ismert.

A napi.hu felidézi, hogy az elmúlt években folyamatosan növekedett a postai szolgáltatóhelyek száma az országban. 2010-ben még csak 2031 saját üzemeltetésű postai szolgáltatóhelye volt a Magyar Postának, és 714 alvállalkozó üzemeltetett saját hivatalt, 2018 végén már 2437 volt a Magyar Posta saját hivatalainak száma, további 245 alvállalkozói hivatallal. Tavaly év végén mobilpostai szolgáltatással 1136 település rendelkezett. Azóta is folyamatosan emelkedett a saját fenntartású, és csökkent az alvállalkozói posták száma, míg a mobilpostai szolgáltatás gyakorlatilag stagnált.

A postahivatalok bezárását legalább 2016 óta tervezi a kormány, akkor Szarka Zsolt, a Magyar Posta volt vezérigazgatója így nyilatkozott a Posta.hu oldalon:

"A posta jelenleg is végzi azt a felmérését, ami alapján eldöntik, hogy melyik 10 ezer fő alatti településen működnek együtt a takarékokkal. Háromszáz-ötszáz település jöhet szóba, ahol megvalósulhat az együttműködés. Ezeken a kistelepüléseken a tényleges postai tevékenység valójában nagyon alacsony, vagyis a hatékonyságban vannak hiányosságok."

Tehát kihasználatlanság, ráfizetésesség miatt zárják be a postákat. A hivatal azonban a másik oldalról munkaerőhiánnyal is küzd: legalább 300 embert azonnal fel tudna venni A Magyar Posta kézbesítő, postai ügyintéző vagy gépkocsivezető pozícióba Szerencstől Szombathelyig, de Budapesten is rengeteg a betöltetlen állás - csak, ugye, nem a kistelepüléseken. Ezzel párhuzamosan folyamatosan rúgják ki az embereket a cégtől: tavasszal csoportos létszámleépítést hajtottak végre, mintegy 300 fővel csökkentették az irányítási-adminisztratív területen az állomány létszámát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.