1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A drasztikus lépéstől 500 millió eurós megtakarítást várnak.

Mintegy háromezer alkalmazottját bocsátja el Németországban a Siemens gépipari konszern az erőművi, valamint a hajtómű és gázturbina üzletágában. A 2900 fős leépítéstől 500 millió euró megtakarítást vár a Siemens, amely szerint a lépés javítja versenyképességét is. 

A Siemens tavaly novemberben jelentette be, hogy világszerte 6900 alkalmazottjától válik meg az erőművi, valamint a hajtómű és gázturbina üzletágának nehézségei miatt.

A Siemens erőművi üzletága világszerte 46,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A nagy erőművi gázturbinák értékesítése azonban újabban nehézségekbe ütközik Németországban és Európában.

A nyersanyagárak alakulásának erősen kitett olaj-, gáz- és bányaipar számára hajtóműveket, motorokat és hajtásláncokat gyártó üzletágban pedig 44,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat a Siemens.

A Siemens idén augusztusban ismertetett stratégiai terve szerint a jelenlegi öt ipari divízióját három vállalati egységbe vonja össze szerkezetének áttekinthetőbbé tétele érdekében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!