TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Új, okos városnegyed nő ki a West End mögötti részen.

Beépítik a West End mögötti területet, mely mérete és elhelyezkedése miatt Budapest - és az ország - legértékesebb telke lehet, írja a hvg.hu. Ez nem a Ferdinánd hídnál, a vágányoktól jobbra meghúzódó terület, ahová a kormányzati negyedet tervezték, hanem azzal szemben van.

illusztráció (Gránit Pólus)

A telek régóta a Gránit Pólus tulajdonában van, akik régebben a West Endet bővítették volna erre, de ez az ingatlanpiaci válság miatt csak terv maradt. Most iroda- és lakóépületeket, illetve szállodát ötvöző smart city-t akarnak ide felhúzni, összesen 94 ezer négyzetméteren, 320-450 ezer négyzetméteres beépítéssel. Az ígéretek szerint a csomagba belefér egy kéthektáros park, számos zöldfelület, és újszerű építészeti megoldások. Az alapkőletétel 2018 második negyedévében jöhet, az első ütemet pedig 2020-ban tervezik átadni. Becslések szerint az egész

1 milliárd euróba, kb. 313 milliárd forintba fog kerülni.

A Gránit Pólus épp most került teljesen magyar tulajdonba, miután Demján Sándor kivásárolta Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát. Így az új tulajdonosi struktúrában Demján Sándor és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor kisebbségi tulajdonosként jegyzi a vállalatcsoportot.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.