2017. november 21. 11:00

Új, okos városnegyed nő ki a West End mögötti részen.

Beépítik a West End mögötti területet, mely mérete és elhelyezkedése miatt Budapest - és az ország - legértékesebb telke lehet, írja a hvg.hu. Ez nem a Ferdinánd hídnál, a vágányoktól jobbra meghúzódó terület, ahová a kormányzati negyedet tervezték, hanem azzal szemben van.

illusztráció (Gránit Pólus)

A telek régóta a Gránit Pólus tulajdonában van, akik régebben a West Endet bővítették volna erre, de ez az ingatlanpiaci válság miatt csak terv maradt. Most iroda- és lakóépületeket, illetve szállodát ötvöző smart city-t akarnak ide felhúzni, összesen 94 ezer négyzetméteren, 320-450 ezer négyzetméteres beépítéssel. Az ígéretek szerint a csomagba belefér egy kéthektáros park, számos zöldfelület, és újszerű építészeti megoldások. Az alapkőletétel 2018 második negyedévében jöhet, az első ütemet pedig 2020-ban tervezik átadni. Becslések szerint az egész

1 milliárd euróba, kb. 313 milliárd forintba fog kerülni.

A Gránit Pólus épp most került teljesen magyar tulajdonba, miután Demján Sándor kivásárolta Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát. Így az új tulajdonosi struktúrában Demján Sándor és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor kisebbségi tulajdonosként jegyzi a vállalatcsoportot.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.