2017. március 17. 09:46

A pénzzel a középosztályt és a szegényebb rétegeket állítanák talpra, nyilatkozta az MSZP-s politikus.

Luxusadót vetne ki az ország leggazdagabbjaira az MSZP, a minimálbért adómentessé tennék, és szélesítenék a középosztályt - erről Botka László beszélt az ATV A nap híre című műsorának adott telefonos interjújában.

A szocialista politikus elmondta, hogy csökkentenék az alacsonyabb jövedelműek adóját, mert a terhek az EU-n belül Magyarországon a legsúlyosabbak, a fizetések egyharmada kerül az államhoz. Megemlítette azt is, hogy szerinte a jelenlegi rendszerben a magas jövedelműek járnak jól, például a csokkal.

Botka szerint a magyar háztartások 50 százaléka vagyontalan, azaz lényegében semmit sem birtokol az ingatlanon kívül, melyben él, 45 százaléknak a hajlék felett van kocsija, a maradék 5 százalék viszont luxus körülmények között él, 30 milliós és még nagyobb vagyonnal.

Az MSZP szerint őket kéne keményebben megadóztatni: a havi 1 millió forintnál többet keresőket, azokat, akiknek 100 milliónál nagyobb a vagyonuk, és azokat, akiknek 100 hektárnál több földjük van.

A kormány intézkedéseinek köszönhetően eltűnik a középosztály, mondta még el Botka, az MSZP viszont ezt a folyamatot akarja visszafordítani a többkulcsos adózással. Szerintük ezzel 300 milliárd forintot lehetne beszedni, amit a szegények felzárkóztatására fordítanának.

mfor.hu