2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magánrészvényeseknek a korábban feltételezett 20 millió dollár helyett legalább 60 millió dollárt kell fizetniük az AirUnion ellenőrzésének megszerzésért. Borisz Abramovics közölte, hogy készek bevinni a szükséges összeget, írta csütörtökön a Kommerszant című moszkvai lap.

Az orosz állami vagyonügynökség a honlapján közölte a megalakítandó új AirUnion légitársaság értékelését, amelyet az ügynökség megrendelésére a Deloitte készített el. Eszerint a társaság teljes vagyonának értéke 300 millió dollár, és ebből az állam jelenlegi része 58,1 százalék, vagyis 174,3 millió dollár.

Az AirUnion részvénytársaság Putyin elnök utasítására jön létre. Az állam beviszi a Krasair részvényeinek 51 százalékát, a DAL (Domogyedovszkije Avialinyiji) 50,04 százalékát és a Samara légitársaság 46,5 százalékát. A társaságok többi részvénye, valamint az Omskavia és a Sibaviatrans légitársaságok részvényeinek 100 százaléka a magánrészvényesekhez - nevezetesen a Krasair vezérigazgatójához, Borisz Abramovicshoz és fivéréhez, Alekszandrhoz - közel álló intézményeknél van.

Putyin rendelete értelmében az AirUniont a magánrészvényesek ellenőrzik majd, az állami résznek minimum 45 százalékon, maximum 49 százalékon kell maradnia. A részvénytöbbség megszerzése érdekében a részvényesek az AirUnionba beviszik a 20 millió dollár alaptőkéjű AirUnion RRG társaságot, és annak alaptőkéjében helyezik el a pakett megszerzéséhez szükséges összeget, számításaik szerint mintegy 60 millió dollárt.

Korábban remélték, hogy a társaság bevitele, illetve annak 20 millió dolláros alaptőkéje elegendő lesz az ellenőrzés megszerzéséhez. A Deloitte jelenlegi értékelése alapján a lehetséges többség megszerzése elvileg 27,3-39,3 millió dollárba kerülne, ám a Krasair és a DAL ellenőrzéséért fizetendő felár megemeli a tételt.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!