<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Világszerte harmincezer fővel csökkenti alkalmazottainak számát a brit HSBC. Európa legnagyobb bankcsoportja - amely a vártnál nagyobb profitot jelentett az első félévről - átszervezi tevékenységét, megválik kevésbé jövedelmező érdekeltségeitől, és a hangsúlyt a feltörekvő országokra helyezi át.

A bankcsoport adó előtti eredménye 3 százalékkal 11,5 milliárd dollárra nőtt január-június között az egy évvel korábbi 11,1 milliárdról, miközben elemzők 10,8 milliárdot vártak.

A bank hétfői közlése szerint az idén már végrehajtottak egy ötezer fős leépítést, 25 ezer munkatárstól  2013-ig válnak meg. A bankcsoportnak most világszerte 296 ezren dolgoznak. A leépítésről további részleteket nem hoztak nyílvánosságra, a bank szóvivője csupán annyit közölt: Brazíliában és Mexikóban változatlanul létszámbővítés van.

Az átszervezés jegyében az HSBC 1 milliárd dollárért eladja 195 bankfiókját az Egyesült Államokban a First Niagara Banknak, és bezár 13-at a meglévő 470-ből.

A múlt héten még 10 ezer fős leépítésről számolt be bennfentes információkra hivatkozva a Sky News.

MTI/mfor.hu