1p

Világszerte harmincezer fővel csökkenti alkalmazottainak számát a brit HSBC. Európa legnagyobb bankcsoportja - amely a vártnál nagyobb profitot jelentett az első félévről - átszervezi tevékenységét, megválik kevésbé jövedelmező érdekeltségeitől, és a hangsúlyt a feltörekvő országokra helyezi át.

A bankcsoport adó előtti eredménye 3 százalékkal 11,5 milliárd dollárra nőtt január-június között az egy évvel korábbi 11,1 milliárdról, miközben elemzők 10,8 milliárdot vártak.

A bank hétfői közlése szerint az idén már végrehajtottak egy ötezer fős leépítést, 25 ezer munkatárstól  2013-ig válnak meg. A bankcsoportnak most világszerte 296 ezren dolgoznak. A leépítésről további részleteket nem hoztak nyílvánosságra, a bank szóvivője csupán annyit közölt: Brazíliában és Mexikóban változatlanul létszámbővítés van.

Az átszervezés jegyében az HSBC 1 milliárd dollárért eladja 195 bankfiókját az Egyesült Államokban a First Niagara Banknak, és bezár 13-at a meglévő 470-ből.

A múlt héten még 10 ezer fős leépítésről számolt be bennfentes információkra hivatkozva a Sky News.

MTI/mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!