2002. április 9. 11:00

A Széchenyi-terv turisztikai fejlesztési programja keretében kiírt pályázatokon tavaly 1.600 pályázó mintegy 30 milliárd forint támogatást kapott - mondta Bozzay Andrásné, a Gazdasági Minisztérium főosztályvezetője.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett konferencián a főosztályvezető hozzátette: az odaítélt támogatás révén 104 milliárd forint összegű beruházás indulhat el, s mintegy 2.200 új munkahely létesülhet.

A támogatás 29,5 százalékát, 11 milliárd forintot az önkormányzatok, a fennmaradó 17,6 milliárd forintot pedig vállalkozások nyerték. A támogatást nyert cégek 50 százaléka mikro-, 31,3 százaléka kis-, 12 százaléka pedig középvállalkozás.

Bozzay Andrásné közölte: 2001-ben 114 fővárosi pályázó összesen 722 millió forint támogatást nyert el a turizmusfejlesztési programban, és összesen mintegy 1 milliárd forint értékű beruházás indulhat meg.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.