<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Főként kulturális célokra adott pénzt az állami lottótársaság április óta.

Felkerültek az elmúlt hónapok támogatási adatai a Szerencsejáték Zrt. honlapjára, melyek alapján április és július között összesen 193 millió forintot osztott szét az állami lottótársaság - főként kulturális célokat szolgálva az összegekkel. A legtöbb pénzt, 40 millió forintot még a negyedik hónapban ítélték oda a Családbarát Országos Nonprofit Kft.-nek, amely cég egyebek mellett a Családbarát Ország projekt megvalósításán ügyködhet 6,2 milliárd forintos uniós támogatásból.

Jelentős összeg került egy nem túl nagymúltú alapítványhoz is, a D.C. Magyarországi Alapítványnak 30 milliós támogatást juttatott az állami cég. Az összeg nemcsak a támogatási listán emelkedik ki, de a szervezet életében is jelentősnek minősül. A legfrissebb beszámolójuk szerint tavaly ugyanis összesen 5 millió forint bevétele volt az alapítványnak, ami az Emberi Erőforrások Minisztériumától érkezett, 2015-ben pedig még kevesebb, 2,5 millió forint.

Az alapítványt 2014-ben alapították, és a tavalyi volt a legjelentősebb évük, hiszen februárban a szervezet képviselői részt vettek a 64. National Prayer Breakfast rendezvényen Washingtonban. Itt a legkülönbözőbb vallási és politikai felfogású és foglalkozású küldöttek kerestek együttműködési lehetőségeket a világ problémáinak kezelésére. A részvétel eredményeket is hozott a beszámoló szerint, hiszen tovább mélyítették a kapcsolatrendszert, lefektettek néhány direkt együttműködési konstrukció alapjait is, valamint intézményesítették a folyamatos kapcsolattartást és bevezették a rendszeres véleménycserét is.

Az alapítvány egyik legfontosabb stratégiai célkitűzése egyébként az Első Magyar Nemzeti Imareggeli megrendezése, melyre a korábbi hírek szerint idén ősszel kerülhet sor. Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter véleménye szerint (aki idén harmadszor vett részt a washingtoni eseményen) „erkölcsi emelkedettséget és sajátos erőt sugároz, ha a világ minden részéről érkező több mint háromezer politikus és közéleti személyiség együtt imádkozik. Hozzátette: „ez a közös ima a politikai ellentétek fölé emeli legalább a közös imádság másfél-két órájára”. Éppen ezért nehezen is tudja elképzelni, hogy ha két politikus részt vesz az imádságon, akkor utána sértegetni, gyalázni fogja egymást.

Visszatérve a Szerencsejáték támogatásaihoz, 25-25 millió forintot kapott az Élményliget Szabadidős Programszervező Kft. és a Veszprémi Ünnepi Játékok Rendezvényszervező Kft.

15 milliós támogatásban részesült a tavaly év végén alapított VA3 Film Kft., ennél 5 millióval kevesebb jutott a Garancsi Istvánhoz köthető Magyar Természetjáró Szövetségnek és a Lupa Vízisípálya Kft.-nek. Garancsiék egyébként most először kaptak támogatást a Szerencsejáték Zrt.-től, miközben többek között a Magyar Posta is rendszeresen juttat neki néhány tízmillió forintot.

Székely Sarolta
mfor.hu