2009. január 16. 16:59

3100 embert rúg ki Japánban, valamint 56 ezer járművel csökkenti termelését a Honda, hogy így próbálja meg felvenni a harcot a világszerte csökkenő kereslettel.

Japán második legnagyobb autógyártója bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg az ideiglenes dolgozók szerződését áprilisban, számol be a BBC News.

A létszám- és termeléscsökkentésre a globális piaci környezetben bekövetkezett változások miatt van szükség – indokolta a döntést az autógyártó.

A Honda novemberben jelentette be, hogy 61 ezer autóval kevesebb autót kíván gyártani Japánban és Európában, majd decemberben az éves profitelőrejelzést 62 százalékkal csökkentette a vállalat.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.