<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A Hankook Tire május 29-én bejelentette, hogy további 313 millió eurós beruházást indít magyarországi gyáregységében, ezzel kezdetét veszi a rácalmási gyár harmadik építési fázisa. A Hankook abroncsok iránti dinamikusan növekvő európai kereslettel párhuzamosan az abroncsgyártó ezzel tovább növeli termelőkapacitását Európában, amely a vállalat egyik kulcsfontosságú régiója. A 313 millió euró értékű új gyártóüzem közvetlenül 950 új munkahelyet teremt és tovább növeli a Hankook rácalmási gyárának termelési volumenét, amely így eléri majd a 17 millió abroncsot évente - közölte a vállalat.

A prémium gumiabroncsgyártó Hankook Tire vezetősége és a magyar kormány közös rendezvényen jelentette be az újabb 313 millió eurós bővítést, amely a Hankook rácalmási gyárának harmadik beruházási fázisát jelenti. Ezzel a Hankook magyarországi beruházásainak összértéke meghaladja a 880 millió eurót. Az építési munkálatok 2013 júniusában kezdődnek; az új egységben várhatóan 2014 közepén indul majd a gyártás, 2015-re pedig eléri teljes kapacitását - olvasható a Hankook közleményében.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Szu Szung Hva, a Hankook globális vezérigazgatója kezet fog, miután partnerségi megállapodásról szóló dokumentumokat írtak alá a Parlamentben 2013. május 29-én. (MTI)

Az új üzem jelentősen megnöveli a magyarországi gyártóbázis termelési volumenét amely évi 17 millió abroncs gyártását teszi lehetővé. A bővítés során közvetlenül újabb 950 munkahely jön majd létre. 2007-es megnyitása óta a Hankook ultramodern rácalmási üzeme már több tíz millió gumiabroncsot termelt. A gyár kapacitása szilárdan és dinamikusan növekszik: míg 2010-ben 6 millió abroncsot termelésére volt képes, 2011-ben az össztermelés elérte a 9 millió abroncsot, amely 2012-ben már évi 12 millió abroncsra emelkedett.

A vállalat rácalmási gyára jelenleg személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt abroncsokat számos különböző specifikációban. A személygépkocsik számára gyártott radiál abroncsok (PCR) és az ultranagy teljesítményű (UHP) abroncsok gyártása teszi ki a rácalmási üzem termelésének legnagyobb részét. A vállalat első gyári szerelésű abroncsait a gyárból közvetlenül a Volkswagen-csoport, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba szállítják, amely a Hankook termékeinek kiváló minőségét bizonyítja. Az év folyamán várhatóan további első gyári felszerelési (OE) együttműködések kezdődnek majd prémium gyártókkal.

Örömmel jelentjük ma be, hogy magyarországi gyáregységünk harmadik bővítési üteme veszi kezdetét – mondta Suh Seung-Hwa, a Hankook Tire globális elnök-vezérigazgatója. – Mint magyarországi nagyberuházó, és mint az európai autóipar jelentős piaci szereplője, a Hankook elkötelezett amellett, hogy folyamatos beruházásaival és ultramodern abroncstechnológiák alkalmazásával megfeleljen az abroncsai iránti növekvő európai kereslet elvárásainak – tette hozzá a cég első embere. 

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.