<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Októberben nemcsak Mészáros Lőrinc kulturális-művészeti cégének ítélt meg támogatást a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. frissített támogatási listájában nemcsak Mészáros Lőrinc művészeti céggé avanzsált növénytermesztési vállalkozása volt az egyetlen említésre méltó szereplő. A Kultúra a Magyarságért Kft. bruttó 11,5 milliós szponzorációjánál jóval többet kapott a Deutsch Tamáshoz köthető fociklub, az MTK Budapest Labdarúgó Kft. Ők 32,5 millió forint plusz áfa támogatásban részesültek, vagyis bruttó 41,3 milliót utalt át nekik októberben az állami szerencsjátékcég.

(Fotó: MTI)

A társaság egyébként rendszeresen támogat sportszervezeteket, de sokkal jellemzőbb az egyes szövetségek szponzorációja, mint a különböző kluboké. Ezt támasztja alá, hogy legutóbb tavaly decemberben kapott konkrét klub pénzt a Szerencsejátéktól. Az 1 Futsal Club Veszprém 40 millió+áfa támogatást kapott, mellettük a Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesületének jutott még 5 millió plusz áfa, az úszó szövetség 20, a kézilabda szövetség pedig 102,4 millió pusz áfa támogatást kapott.

A legtöbb klubot az elmúlt években 2015 decemberében szórta meg a lottópénzekkel az állami cég. Ekkor a teljesség igénye nélkül szponzorációs szerződést kötöttek az FTC Icehockey Sportszolgáltató Kft.-vel, a Basketball Körmend Sport Kft.-vel és a Szolnoki Vízilabda SC Kft.-vel is.

Idén még "csak" 335 milliót osztottak szét

Az idei évi összesítés alapján október végéig mindössze 335 millió forintnyi támogatást osztott szét a Szerencsejáték Zrt., de az elmúlt évek tapasztalatai alapján az év utolsó hónapjában kötik meg a legtöbb szerződést a támogatottakkal.

Mindesetre, ha tartani szeretnék a 2016-os szintet, akkor minden eddiginél nagyobb osztogatás jöhet idén, hiszen az első 10 hónapban kiosztott pénz közel a negyede a tavalyi egész évben kiosztott 1,4 milliárd forintnak. 

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.