1p

Ez 22 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A Gazprom orosz gázipari cég 38,146 milliárd dollárért exportált fölgázt tavaly, ami 22 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az orosz vámhatóság által ismertetett adatok szerint a Gazprom tavaly 210,2 milliárd köbméter földgázt adott el külföldön, 5,8 százalékkal többet az egy évvel korábbi 198,7 milliárd köbméternél.

fotó: MTI/EPA

A vámhatóság honlapjára felkerült adatok szerint a FÁK-országokon kívüli piacokra a Gazprom tavaly 175,9 milliárd köbméterre növelte az exportját a 2016. évi 164,7 milliárd köbméterről. A Gazprom január végén azt közölte, hogy a tavalyi részesedése az európai gázpiacon 35 százalék fölé emelkedett a 2016. évi mintegy 33 százalékról. A Gazprom részesedése 2015-ben 31 százalék, 2014-ben pedig 30 százalék volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!