1p

A BNP Paribas, a Societe Generale és a Credit Agricole francia bankok adósságát minősítette le ma a Moody's hitelminősítő intézet.

Röviddel azután, hogy a Standard & Poor's december 7-én negatív megfigyelés alá helyezte a három francia bankot, a Moody's a BNP és a Credit Agricole hosszú távú adósságát egy fokozattal Aa3-ra, a Societe Generale adósságának besorolását szintén egy fokozattal A1-re rontotta.

A hitelminősítő a lépést a romló gazdasági kilátások miatt fellépő egyre növekvő nehézségekkel és a tőkemegfelelési kötelezettségekkel indokolta. A SocGen úgy nyilatkozott, hogy meglepte őket a döntés, és vitatják a hitelminősítő érvelését. Hozzátették: a harmadik negyedéves eredmények azt mutatták, hogy a jelenlegi kedvezőtlen piaci környezetben is gyorsan tudnak reagálni a rövid és hosszú távú finanszírozási igényekre.

Mindhárom bank egyébként a külső finanszírozási igényeik csökkentésére és az eszközeik értékesítésére irányuló programot dolgozott ki, a Moody's szerint ez azonban nem generálhat akkora összeget, amekkorára a bankok számítanak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!