Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Úgy tűnik, megvan a szerencsés kivitelező, mely meglehetősen szoros versenyben szerezte meg a milliárdos munkát.

Az Olof Palme Ház kivitelezésére irányuló közbeszerzési eljáráson két - jól helyezkedő - cég nyújtott be ajánlatokat - találtunk rá a közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött összefoglaló tájékoztatásra.

A dokumentum szerint a stadionépítésben is jeleskedő ZÁÉV Építőipari Zrt. nettó 3,088 milliárdos, az Épkar Zrt. pedig 3,063 milliárdos ajánlatot nyújtott be. Utóbbi ajánlata volt a legjobb ár-érték arányú, így a szerződéskötési moratórium lejárta, november 13. után velük köthet szerződést az ajánlatkérő, a Városliget Zrt. Az Épkar Zrt. nevéhez köthető a vizes vb egyik nagy beruházása is, a Hajós Alfréd Sportuszoda felújításán dolgozhatott a cég.

(Fotó: Orientpress)

Az Épkar alvállalkozóként szeretne a munkálatokba bevonni 2 tárgyrestaurátor művészt, és a homlokzati állvány biztosítását is kiadná egy másik cégnek. A dokumentum szerint

  • a budapesti MentArtis Kft.
  • és a dunaföldvári Gemens-Állványozó Kft. dolgozhat még az Olof Palme Házon.

Az Olof Palme Ház teljes külső és belső felújításáre még nyáron írták ki a közbeszerzési eljárást, az ajánlatokat pedig szeptember végéig várták. A projekt azonban úgy tűnik, hogy a tervezettnél valamivel drágább lesz, hiszen a korábbi hírek szerint a felújításra 2,5 milliárd forintot szántak. Ehhez képest több mint félmilliárddal drágább ajánlatot fogadott el az ajánlatkérő. Sőt, mint az az összefoglaló tájékoztatásból ki is derült, 3 milliárdnál olcsóbban nem is érkezett ajánlat.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.