2017. november 6. 10:28

Úgy tűnik, megvan a szerencsés kivitelező, mely meglehetősen szoros versenyben szerezte meg a milliárdos munkát.

Az Olof Palme Ház kivitelezésére irányuló közbeszerzési eljáráson két - jól helyezkedő - cég nyújtott be ajánlatokat - találtunk rá a közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött összefoglaló tájékoztatásra.

A dokumentum szerint a stadionépítésben is jeleskedő ZÁÉV Építőipari Zrt. nettó 3,088 milliárdos, az Épkar Zrt. pedig 3,063 milliárdos ajánlatot nyújtott be. Utóbbi ajánlata volt a legjobb ár-érték arányú, így a szerződéskötési moratórium lejárta, november 13. után velük köthet szerződést az ajánlatkérő, a Városliget Zrt. Az Épkar Zrt. nevéhez köthető a vizes vb egyik nagy beruházása is, a Hajós Alfréd Sportuszoda felújításán dolgozhatott a cég.

(Fotó: Orientpress)

Az Épkar alvállalkozóként szeretne a munkálatokba bevonni 2 tárgyrestaurátor művészt, és a homlokzati állvány biztosítását is kiadná egy másik cégnek. A dokumentum szerint

  • a budapesti MentArtis Kft.
  • és a dunaföldvári Gemens-Állványozó Kft. dolgozhat még az Olof Palme Házon.

Az Olof Palme Ház teljes külső és belső felújításáre még nyáron írták ki a közbeszerzési eljárást, az ajánlatokat pedig szeptember végéig várták. A projekt azonban úgy tűnik, hogy a tervezettnél valamivel drágább lesz, hiszen a korábbi hírek szerint a felújításra 2,5 milliárd forintot szántak. Ehhez képest több mint félmilliárddal drágább ajánlatot fogadott el az ajánlatkérő. Sőt, mint az az összefoglaló tájékoztatásból ki is derült, 3 milliárdnál olcsóbban nem is érkezett ajánlat.

mfor.hu