2015. szeptember 16. 12:28

Elkészült a Rudolph Autóipari Logisztikai Kft. 14 ezer négyzetméter alapterületű csarnoka, a fejlesztéssel mintegy ötven százalékkal növeli kapacitását a győri székhelyű logisztikai vállalat - tájékoztatta a cég operációs igazgatója az MTI-t.

Kószás Attila elmondta, hogy a 14 ezer négyzetméteres raktárterület mellé 1800 négyzetméteres iroda is épült, és várhatóan kétszáz új munkahelyet teremtenek. A fejlesztéssel Győrben összesen 28 ezer négyzetméteren, a tatabányai csarnokkal együtt pedig 42 ezer négyzetméteren dolgozik jelenleg mintegy 1200 ember. A 10 millió eurós beruházást az Európai Unió is támogatta.

A csarnokra napkollektorokat szerelnek fel, emellett fűtéséhez geotermikus hőt használnak fel.

A magyar piacon húsz éve jelen lévő logisztikai vállalat fő profilja a raktározás, szállítás, üzemen belüli és kívüli szállítás, valamint göngyölegkezelés. Hazai partnerei közé tartozik az Audi Hungaria Motor Kft., a BorgWarner Turbo Systems Alkatrészgyártó Kft. és a Veritas Dunakiliti Kft.

A Rudolph Autóipari Logisztikai Kft. a Rudolph Logistik Gruppe leányvállalata. Az 1946-ban alapított németországi baunatali székhelyű anyavállalatnak 38 telephelye van Európában és az Arab-félszigeten. Mintegy ötezer embert foglalkoztat.  

Árbevétele csoportszinten 2014-ben 320 millió euró volt.

MTI