2017. szeptember 18. 09:48

Ráadásul kiderült: nem csak a dolgozók szabadságai miatt ritkítanak a menetrenden, lelépett 140 pilótájuk is.

A Ryanair-részvények 3,1 százalékos gyengüléssel kezdték a hétfői kereskedést a dublini értéktőzsdén, ahol két órával később a veszteség még mindig jelentős, 2,6 százalék volt. Az árfolyamgyengülést az okozta, hogy az ír székhelyű cég a hétvégén bejelentette, október végéig napi 40-50 járatot törölnie kell, miután a pilóták a nyári nagy hajrában bennragadt szabadságaikat hirtelen elkezdték kivenni.

képünk illusztráció (MTI)

Nem csak ez okozza a problémát, utólag ugyanis kiderült, hogy rivális a Norwegian Air elszipkázza a pilótákat, a Ryanair pedig küszködik a pótlásukkal. Idén 140 pilóta hagyta ott az ír légitársaságot - ezt a számot a norvégok megerősítették, a Ryanair azonban nem kommentálta.

Napi 40 járat törlését feltételezve, hat hét alatt a járatritkítás mintegy 280 ezer utast érint, más becslések szerint a szám elérheti a 400 ezret is. Az utasok egyre elégedetlenebbek, azt követelik, hogy a légitársaság tegye közzé a törlendő járatok teljes listáját. A Ryanair egyelőre csak a szeptember huszadikával bezárólag törölt járatokat tette közzé.

A Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport honlapja szerint hétfőn törölték a Ryanair Londonból Budapestre 9.20 órakor érkező és Budapestről Londonba 9.45-kor induló járatát. A honlapon 10 óra körül nem szerepelt más Ryanair járattörlés hétfőre budapesti útvonallal.

MTI, BBC, Reuters

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.