TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ráadásul kiderült: nem csak a dolgozók szabadságai miatt ritkítanak a menetrenden, lelépett 140 pilótájuk is.

A Ryanair-részvények 3,1 százalékos gyengüléssel kezdték a hétfői kereskedést a dublini értéktőzsdén, ahol két órával később a veszteség még mindig jelentős, 2,6 százalék volt. Az árfolyamgyengülést az okozta, hogy az ír székhelyű cég a hétvégén bejelentette, október végéig napi 40-50 járatot törölnie kell, miután a pilóták a nyári nagy hajrában bennragadt szabadságaikat hirtelen elkezdték kivenni.

képünk illusztráció (MTI)

Nem csak ez okozza a problémát, utólag ugyanis kiderült, hogy rivális a Norwegian Air elszipkázza a pilótákat, a Ryanair pedig küszködik a pótlásukkal. Idén 140 pilóta hagyta ott az ír légitársaságot - ezt a számot a norvégok megerősítették, a Ryanair azonban nem kommentálta.

Napi 40 járat törlését feltételezve, hat hét alatt a járatritkítás mintegy 280 ezer utast érint, más becslések szerint a szám elérheti a 400 ezret is. Az utasok egyre elégedetlenebbek, azt követelik, hogy a légitársaság tegye közzé a törlendő járatok teljes listáját. A Ryanair egyelőre csak a szeptember huszadikával bezárólag törölt járatokat tette közzé.

A Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport honlapja szerint hétfőn törölték a Ryanair Londonból Budapestre 9.20 órakor érkező és Budapestről Londonba 9.45-kor induló járatát. A honlapon 10 óra körül nem szerepelt más Ryanair járattörlés hétfőre budapesti útvonallal.

MTI, BBC, Reuters

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.