<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem volt közműtérkép az építési területhez, találtak is oda nem szükséges, feltárandó vezetékeket.

Komoly problémákba ütköztek a 2 milliárdos paksi stadion építése közben, ami miatt nem keveset csúszik az egész beruházás. A legutóbbi információk szerint az építkezés legutolsó ütemének határideje, ami egyben a műszaki átadás-átvételi eljárás és a nem jogerős használatbavételi engedély megszerzésének végső időpontja is 2018. október 15. Ez a mostani szerződésmódosítás miatt 2019. február 15-re tolódik ki.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a vállalkozó, vagyis a Pharos '95 Kft. a "B" lelátó földmunkái során jelentős számú, eddig ismeretlen nyomvonalon és mélységben található vezetéket talált. A területről pontos közmű térkép nem állt és nem is áll rendelkezésre.

Ilyen lesz, ha elkészül a paksi stadionIlyen lesz, ha elkészül a paksi stadion

"A vezeték feltárása nehézségekbe ütközött. A kutatóárkokat csak óvatos kézi munkával, körültekintően lehetett kialakítani, ami az időjárási körülmények között időigényes feladat volt. A feltárás során megállapítást nyert, hogy a részben feltárt vezetékek nem teszik lehetővé az eredeti terveken szereplő szennyvízelvezetés nyomvonalának kiépítését".

Emiatt át kell tervezni a szennyvízelvezetés nyomvonalát. Ezek a váratlan feladatok időveszteséget okoznak a kivitelezőnek, ami az egyes ütemek határidejének módosítását eredményezi.

A 2 milliárdos stadion így csak 4 hónappal később, jövő februárra készülhet el, igaz, mindez a hazai meccsek rendezésében nem okoz nagy galibát, hiszen a feladatokat szakaszokra bontották, így gyakorlatilag az építkezés ideje alatt is le tudja játszani NBI-es mérkőzéseit a Paks.

A munkára anno egyedül a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. jelentkezett, a céggel alvállalkozóként dolgozik még a stadionon a ZÁÉV Zrt. és a munka- és tűzvédelemmel foglalkozó DM-Expertus Kft. is.  A projektet az állami költségvetésből és TAO-támogatásból finanszírozzák.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.