2p

Nem volt közműtérkép az építési területhez, találtak is oda nem szükséges, feltárandó vezetékeket.

Komoly problémákba ütköztek a 2 milliárdos paksi stadion építése közben, ami miatt nem keveset csúszik az egész beruházás. A legutóbbi információk szerint az építkezés legutolsó ütemének határideje, ami egyben a műszaki átadás-átvételi eljárás és a nem jogerős használatbavételi engedély megszerzésének végső időpontja is 2018. október 15. Ez a mostani szerződésmódosítás miatt 2019. február 15-re tolódik ki.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a vállalkozó, vagyis a Pharos '95 Kft. a "B" lelátó földmunkái során jelentős számú, eddig ismeretlen nyomvonalon és mélységben található vezetéket talált. A területről pontos közmű térkép nem állt és nem is áll rendelkezésre.

Ilyen lesz, ha elkészül a paksi stadion
Ilyen lesz, ha elkészül a paksi stadion

"A vezeték feltárása nehézségekbe ütközött. A kutatóárkokat csak óvatos kézi munkával, körültekintően lehetett kialakítani, ami az időjárási körülmények között időigényes feladat volt. A feltárás során megállapítást nyert, hogy a részben feltárt vezetékek nem teszik lehetővé az eredeti terveken szereplő szennyvízelvezetés nyomvonalának kiépítését".

Emiatt át kell tervezni a szennyvízelvezetés nyomvonalát. Ezek a váratlan feladatok időveszteséget okoznak a kivitelezőnek, ami az egyes ütemek határidejének módosítását eredményezi.

A 2 milliárdos stadion így csak 4 hónappal később, jövő februárra készülhet el, igaz, mindez a hazai meccsek rendezésében nem okoz nagy galibát, hiszen a feladatokat szakaszokra bontották, így gyakorlatilag az építkezés ideje alatt is le tudja játszani NBI-es mérkőzéseit a Paks.

A munkára anno egyedül a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. jelentkezett, a céggel alvállalkozóként dolgozik még a stadionon a ZÁÉV Zrt. és a munka- és tűzvédelemmel foglalkozó DM-Expertus Kft. is.  A projektet az állami költségvetésből és TAO-támogatásból finanszírozzák.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!