1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Négyezer munkahely az ára a Bank of America 21 milliárd dolláros felvásárlásának, mely során a holland ABN Amro banktól megszerezte a LaSalle Bank Corporationt.

A Bank of America két éven belül 1500 munkahelyet szüntet meg Michiganban, és további 2500-at Illinoisban. A leépítéstől 800 millió dolláros megtakarítást vár 2009-ig az Egyesült Államok második legnagyobb bankja, jelenti a Reuters hírügynökség.

A leépítés után közel nyolcezer ember fog dolgozni az illinois-i irodának, míg 2500 alkalmazott marad Michiganban. A vállalat június végén 195 675 embert foglalkoztatott.

"Terveink szerint a LaSalle felvásárlásával nagyobb eséllyel tudunk növekedni. Ez csak az első lépés volt hosszú távú terveink megvalósításához" - közölte Scott Silvestri, a Bank of America szóvivője.

A LaSalle-nak közel 160 milliárd dolláros vagyona, 411 irodája, 1500 pénzváltó automatája és 1,4 millió ügyfele van. A felvásárlás várhatóan október elején zárul.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!