<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nyílt közbeszerzésen, nettó 393 millió forintért használt helikoptert vásárolna az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), az erről szóló felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az eddig csak polgári célra használt, üzemképes helikopter maximum 2 600 kilogramm kabinterheléssel - és külső függesztésű terheléssel - maximum 2 800 kg felszálló tömegű lehet. Követelmény a két gázturbinás hajtómű. A jármű gyártási éve nem lehet 1995-nél korábbi, és alkalmasnak kell lennie arra, hogy két perccel a személyzet beszállása után felszálljon. További követelmény, hogy - legalább 210 kilométer/órás repülési utazósebesség mellett - legalább 120 perces repülésre legyen alkalmas.

A hajtóművek hátralévő üzemideje a nagyjavításig legalább ezer óra legyen. A jármű mérete tegye lehetővé - az alapvető mentőfelszerelésekkel és eszközökkel együtt - legalább egy pilóta és legalább kéttagú egészségügyi személyzet, valamint legalább egy, hordágyon fekvő beteg egyidejű elhelyezését.

Az ajánlatok beadási határideje február 26.

MTI