2014. július 31. 09:37

Negyven szélestörzsű repülőgép vásárlásáról egyezett meg a Boeing és a japán All Nippon Airways (ANA) - közölte az amerikai gyártó csütörtökön az MTI-vel.

A japán légitársaság 20 új generációs 777-9X, 14 darab 787-9-es Dreamliner és hat nagyobb hatótávolságú 777-300-as vásárlásáról egyezett meg. Az üzlet értéke listaáron 13 milliárd dollárra tehető.

A légitársaság főként flottacserére használja a gépeket. A rendeléssel az ANA - mint a Dreamliner bevezető légitársasága - lett a legnagyobb 787-es üzemeltető a világon, eddig 80 ilyen típusú gépre adott le rendelést, 29 repülő  már szolgálatba állt.

Az All Nippon Airways-t 1952 decemberében alapították, Tokió és Osaka két fő repülőteréről üzemeltet belföldi és nemzetközi járatokat, 202 gépből álló flottájával 73 célállomásra repül.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.