<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

445 millió dolláros beruházás-sorozat keretében új dízelmotor-gyárat épít, valamint fejleszti összeszerelő üzemeit Thaiföldön a General Motors (GM), hogy ki tudja szolgálni a megnövekedett keresletet Ázsiában.

A thai befektetés összhangban van Rick Wagoner, a GM vezérigazgatójának stratégiájával, ugyanis a szakember az ázsiai-csendes óceáni régióban akar terjeszkedni.

A térségben az idei első félévben 10 százalékkal nőtt az értékesítés, szemben a visszaeső amerikai kereslettel, mely miatt az autóipari óriás több üzemét is bezárja Észak-Amerikában, jelenti a Bloomberg hírügynökség.

„A General Motorsnak minden más autógyártónál nagyobb szüksége van az ázsiai piacokra, hogy kompenzálni tudja gyenge hazai teljesítményt. Egyik autógyártónak sincs egyértelmű előnye a másikhoz képest az ázsiai piacon” - közölte Matthew Kong, a Fitch Ratings társigazgatója.

A dízelmotor-gyár várhatóan 2010-ben kezdi el a termelést, és évi 100 ezer – 2.5 és 2.8 literes - motorblokkot gyárt majd, áll a GM közleményében.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.