<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Budapest Airport (BA) szerdán aláírta a szerződést a Vegyépszer vezette VHS Előtér konzorciummal a 2-es terminál forgalmi előtérének bővítéséről. A munkálatok első szakaszában 76 ezer négyzetméter alapterületű előtér épül Ferihegyen, amely állóhelyeket biztosít majd a repülőgépeknek és növeli a légikikötő kapacitását. 2011-ig összesen 170 ezer négyzetméter forgalmi előtér építését tervezi a BA.

A BA tavaly november 7-én nyilvános, nemzetközi közbeszerzési tendert írt ki az előtér fejlesztésének első szakaszára. Az öt jelentkező közül hárman jutottak be a második körbe, majd május 6-i eredményhirdetésen a Vegyépszer Zrt., Hochtief Construction AG Magyarország Kft, Swietelsky Kft. alkotta VHS Előtér (VHS) konzorcium nyerte el a megbízást.

A pályázat összértéke 16,8 millió euró, vagyis 4,2 milliárd forint. A szerződés szerint a VHS konzorcium a terület átadásától számítva 275 nap alatt fejezi be a munkálatokat, áll a társaság közleményében.

„Azt a célt tűztük ki magunk elé, amikor hetvenöt évre átvállaltuk a repülőtér irányítását és fejlesztését, hogy Ferihegyet Közép-Európa egyik legsikeresebb légikikötőjévé tesszük. Az előtér fejlesztéssel láthatóvá válik mindenki számára, hogy keményen dolgozunk azon, hogy terveinket meg is valósítsuk” - közölte Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

A Budapest Airport a következő években 65 milliárd forintot kíván a budapesti repülőtér infrastruktúrájának fejlesztésére fordítani, amelynek érdekében elindította a BUD Future modernizációs programot. A program keretében a BA jelentősen kibővíti a 2-es terminált, új cargo várost hoz létre a légiáru forgalom kiszolgálására, megépíti az Airport City-t, ahol több más mellett egy négycsillagos, 250 szobás szálloda is épül, és növeli a repülőtér úgynevezett légoldali kapacitását is. A 2-es terminál előtti előtér bővítése ez utóbbi célt szolgálja.

A munkálatok Ferihegy forgalmát nem befolyásolják, az építkezés alatt a budapesti repülőtér zavartalanul működik majd.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.