2015. február 12. 05:37

Rekordot döntve a tavalyi 3,6 milliárd forintról 4,4 milliárd forintra nőtt a Sziget fesztivál költségvetése, a rendezvényen az eddigi napi 85 ezer helyett 90 ezer vendég lehet a cél - írta a Világgazdaság csütörtökön.

A fesztivál tavaly 415 ezer látogatóval új rekordot állított fel, de jó esély van arra, hogy az idén új csúcs szülessen, időarányosan már most 50 százalékkal több jegyet adtak el, mint az előző évben. Gerandai Károly főszervező elmondta, hogy már a zenei program meghirdetése előtt is rekordgyorsasággal fogytak a belépők.

A lap megjegyzi, hogy a Sziget büdzséjének 20 százalékos emelése mintegy felét elviszi Robbie Williams, aki a mínusz egyedik napon ad koncertet.

A Balaton Soundra is többet költenek idén (tavaly átlépték az 1 milliárd forintot), a VOLT pedig 700-800 millió forintos költségvetésből gazdálkodhat. A bevételi oldalon az átlagosan 10 százalékos jegyáremelés hozhat sokat.

Tavaly az állam a Nagyon Balaton fesztivált 265 millióval támogatta, emellett összesen 150 millióval a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiválokat; az idei támogatásról egyelőre nincs döntés.

A Világgazdaság megjegyzi ugyanakkor, hogy a reklámadó például a Sziget esetében az eddigi 13 millió forintról a tervezett 5 százalékos kulcs miatt 50 millió forintra nőhet, és a fesztivál más kiadásai is emelkedhetnek kormányzati döntések következtében.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.