2000. december 1. 11:00

A KSH előzetes adatai szerint a harmadik negyedévben 4,6 százalékkal bővült a bruttó hazai össztermék az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A KSH előzetes adatai szerint a harmadik negyedévben
4,6 százalékkal bővült a bruttó hazai össztermék az előző év azonos időszakához viszonyítva. Bár az
előzetes piaci konszenzus 5 százalék körüli növekedést jósolt, az eredménynek önmagában nem várható negatív hatása, mivel az időközben nyilvánosságra került beruházási adatok várakozásoktól lényegesen elmaradó szintje már utalt a GDP növekedés esetleges lassulására. Szakemberek szerint a lassulás elsődleges oka a rendkívül magas tavalyi bázisadatok, de továbbra is tartható az egész évre prognosztizált 5,3-5,5 százalékos GDP-bővülés.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.