2008. augusztus 8. 13:49

Elhelyezték az Aqua Palace élményfürdő alapkövét Hajdúszoboszlón, mellyel megkezdődött a 4,8 milliárd forintos fürdőfejlesztés a városban.

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 2,25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a gyógyfürdő fejlesztésére. A hajdúszoboszlói fürdőfejlesztés az első kiemelt projekt az észak-alföldi régióban – közölte Oláh Lajos, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára.

Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára az alapkőletétel alkalmából kifejtette: 2008-ban és 2009-ben 150 milliárd forintot fordítanak turisztikai fejlesztésekre. Ebből 60 milliárdot olyan egyedi döntéssel megalapozott nagyberuházásokra, mint a hajdúszoboszlói élményfürdő építése - tette hozzá.

A szakállamtitkár elmondta azt is, hogy az európai uniós források felhasználásánál különösen fontos az egészségturizmus fejlesztési stratégia megvalósítása. Szavai szerint három terület - a gyógyvíz, a szórakoztató víz és a regeneráló víz - jelenti a fejlesztések irányát.

Sóvárgó László hajdúszoboszlói polgármester szerint a beruházás legfontosabb eredménye az lesz, hogy végre "megszűnik a város szezonális jellege" a turizmus tekintetében.

Az Aqua Palace élményfürdő megvalósításával új jelkép születik Hajdúszoboszló számára - tette hozzá Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója.

Tájékoztatása szerint a Strabag Zrt. és az Hunép Zrt. közös konzorciumának generál kivitelezésében megvalósuló élményfürdő összesen 15 ezer négyzetméteres lesz. Az 1600 négyzetméter vízfelülettel rendelkező Aqua Palace egyszerre ezer személy befogadására lesz alkalmas. A térség legnagyobb fürdőfejlesztése 2009. november 30-ra készül el Hajdúszoboszlón.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.