<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megkapta a hatóságoktól a használatbavételi engedélyt a 4-es metró Fővám téri állomása is, már csak egy megálló engedélyei hiányoznak - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a Fővám téri állomás jelentőségét az egyetem és a vásárcsarnok kiszolgálásán túl a 2-es, valamint a 47-es, 49-es villamos vonalával való kapcsolata adja. A 87 méter hosszú metróállomás több mint 30 méter mélyen található, peronszintjéről négy mozgólépcső indul egy közbenső szintre, majd tovább a gyalogos aluljáróba, míg a másik kijáraton át lifttel közvetlenül és akadálymentesen érhető el a Budapesti Corvinus Egyetem bejárata előtti térrész.

Az egyetem és a Duna közelsége miatt az állomást részben fentről, réseléssel, másrészt bányászati eljárással épült, az állomást több nívós építészeti díjra is jelölték. A belteret a látszóbeton gerendahálózat, a peronalagutakat szegélyező mozaik, valamint a felszínen is alkalmazott díszrozsda-burkolat jellemzi.

Az állomás fölötti Fővám téren egy forgalommentes közösségi tér jött létre, ez lehetőséget adott nagyobb felülvilágítók beépítésére, amelyeken át a napfény egészen a peronszintig lejut - ismerteti a közlemény.

Pesti Imre budapesti kormánymegbízott korábbi tájékoztatása szerint az utolsó, Kelenföld vasútállomás megállója várhatóan még januárban megkapja a használatbavételi engedélyeket. A metró átadását 2014 márciusára tervezik.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.