TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Így összesen 32 százalékkal emelkednek a postásbérek. A többi állami vállalatnál is közel már a megegyezés a fizetésekről.

A MÁV-nál, a Volánnál, a vízügyi ágazatban, és a postánál is megkapták a felhatalmazást a kormánytól a bérmegállapodás aláírására, így a héten mindenhol lezárulhatnak a bértárgyalások, írja a Magyar Idők.

A legnagyobb, alapból 30 százalékos emelést a postások kapják, ez egyből 32-re kúszik fel, mert a Magyar Posta önerőből további 4 milliárd forinttal száll be az emelésbe. Évekre lebontva így néz ki: idén az alacsonyabb keresetűek 14 százalék pluszt kapnak, a többiek bérét legalább 10 százalékkal emelik, 2019-ben pedig legalább további 6 százalékkal kapnak majd többet a munkavállalók.

A MÁV-nál már hétfőn aláírtak, így náluk áprilisban már az emelt bér érkezik meg a dolgozókhoz. Itt a minimálbérnél és a szakmunkásbér-minimumnál többet keresők fizetése idén tíz százalékkal emelkedik, a bérminimumnál magasabb fizetésűek további 3 százalékos pluszt kapnak, de a bérminimum emelése miatt az idei évtől már csak a bérminimumot kapják kézhez.

A főiskolai végzettségű munkavállalók legalább 270, az egyetemi végzettségűek legalább 300 ezer forintot kapnak majd. A béremelési megállapodás három évre szól, jövőre átlagosan további 12, majd 2019-ben 5 százalékkal nőnek majd a fizetések. A dolgozók áprilisban már visszamenőlegesen is megkapják az emelést.

A Volánnál és a vízügyi ágazatban a lap értesülése szerint még egyeztetnek a béren kívüli elemekről, de idén 13, jövőre 12, 2019-ben pedig 5 százalékos emeléssel számolhatnak majd a dolgozók. Az alacsonyabb keresetűek felzárkóztatása miatt ezekben az ágazatokban is várható a differenciálás.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.