2017. március 19. 05:07

Mindezek ellenére a metró rendelkezésre állása egy nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét Tarlós szerint.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A 3-as metró egyre borzasztóbb állapotáról, különböző okokból történő leállásáról szinte hetente jelennek meg cikkek, képek vagy videók a hazai sajtóban, pedig nem is 2016 volt a legrosszabb éve a 3-as metrónak. Gy.Németh Erzsébet, a fővárosi közgyűlés DK-t képviselő tagja érdeklődött írásban a metróvonal állapotáról, illetve az ott előfordult meghibásodásokról.

Műszaki ok, bombafenyegetés, utasrosszullét stb. miatt összesen 29 alkalommal történt lezárás a 3-as metró valamely szakaszán 2016-ban - derül ki Tarlós István, főpolgármester válaszából. Ez noha soknak tűnik, mégsem minősíti a legrosszabb évvé 2016-ot. 2013-ban ugyanis ennél jóval többször, 36 alkalommal kellett valami miatt lezárni a metrót. Az összesítés szerint 2011 óta egyébként 171-szer okoztak fennakadást a különböző problémák.

(Forrás: budapest.hu)

Van, amikor a megoldást külső beavatkozás jelenti, tavaly 15 ilyen alkalom volt, ami csak eggyel több a 2015-ös-nél, viszont ez a 2013-as évvel egyetemben rekordot jelent. A 15 esetből 4-szer a tűzoltóknak kellett beavatkozni, amire 2011 óta nem volt példa a főpolgármester válasza szerint.

(Forrás: budapest.hu)

Hiába a problémák 5-15 perc közötti késést okozó forgalmi zavarra mindössze 11-szer volt példa tavaly, ami a legkevesebbet jelenti 2011 óta.

Tarlós az adatokhoz hozzáfűzi:

"Bármilyen zavar is következik be a BKV ZRt. által üzemeltett rendszer elemein, egyértelműen kijelenthető az, hogy vonalszakasz, vagy vonalszakaszok időleges forgalomból való kivonása pótlás nélkül nem történt, az utasok közelekedése, eljutása minden esetben biztosított volt. Természetesen a pótlás megvalósítása okozhat az utasok részére kellemetlenséget és zavartatást, illetve valamilyen szintű késedelmet".

Mindenesetre a főpolgármester válasza szerint az üzemeltetési adatok alapján a 3-as metróvonal rendelkezésre állása egy nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét.

mfor.hu