2018. november 6. 07:32
MTI

Mármint nyilatkozatot kell tenni, hogy 2-4 személynél többnek nem engedjük át a volánt.

Érdemes alaposan tájékozódniuk azoknak, akiknek novemberben kell dönteniük, hogy maradnak-e régi biztosítójuknál vagy új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötnek, mert vannak figyelemreméltó új kedvezmények - olvasható a keddi Népszavában.

A lapnak a CLB biztosítási alkusz cég értékesítési igazgatója, Németh Péter példaként említette a járművezetők számától függő 5-10 százalékos kedvezményt, amelyet öt biztosító - az Allianz, az Union, a Wáberer, a Generali és a Genertel - kínál azoknak, akik nyilatkoznak arról, hogy kettő-négy személynél többnek nem szokták átengedni az autó vezetését.

A szakértő szerint egyre több olyan összetört jármű után kell kártérítést fizetniük a biztosítóknak, amelyet nem a tulajdonos vezet. Ezzel csökkenhet a balesetek és a kártérítések száma és az utóbbiak összege is.

Vélhetően hasonló céllal nyilatkoztat az említett néhány biztosító arról is, hogy túl fiatal sofőr nem vezeti a szóban forgó járművet. Az életkor alsó határa változó, 20-25 év között húzzák meg a szolgáltatók. Ezt a nyilatkozatot is 5-10 százalékos kedvezménnyel jutalmazzák.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.