2018. október 15. 12:42
mfor.hu

25 hektáron terülne el. Ezek még nem konkrét tervek: egy nemzetközi piackutatás és egy tanulmány tapasztalatai szülték a koncepciót.

Tanulmányt készített a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete egy horvát-magyar együttműködés keretében, a téma egy lehetséges, új balatoni élménypark volt, írja a Sonline.

A Balatoni Integrációs Kft. egy pályázat keretében külső szakértők bevonásával egészen pontosan azt vizsgálta, hogy milyen élményturisztikai attrakcióval lehetne kora tavasztól, késő őszig plusz kínálatot teremteni a Balatonnál. A somogyi lap emellett egy piackutatásra is hivatkozik a témában, melybe Budapest mellett Bécs, Zágráb és Pozsony lakóit vonták be.

Ezek alapján ilyen élménypark tetszene az embereknek:

  • legfeljebb 3 óra utazással elérhető
  • 5-6 ezer forintos a belépője
  • témája lehetne az állatvilág és a természet
  • a világ csodái és a magyar mesefigurák is vonzóak lennének
  • az extrémsportok viszont nem

A szöveg szerint nagyjából 50 milliárd forintra és 25 hektárnyi területre volna szükség az élményparkhoz, melyet a jó megközlíthetőség miatt Siófok környékére képzelnek el.

A tanulmány egyértelműen azt igazolja, hogy lenne igény egy élményparkra a Balatonnál, ami évente akár 1 millió látogatót is vonzana a térségbe. Az elkészült anyagot a Balatoni Integrációs Kft. döntéshozóknak és a turizmusban érdekelteknek szeretné eljuttatni az anyagon.

(via Hvg)