2018. október 15. 12:42
mfor.hu

25 hektáron terülne el. Ezek még nem konkrét tervek: egy nemzetközi piackutatás és egy tanulmány tapasztalatai szülték a koncepciót.

Tanulmányt készített a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete egy horvát-magyar együttműködés keretében, a téma egy lehetséges, új balatoni élménypark volt, írja a Sonline.

A Balatoni Integrációs Kft. egy pályázat keretében külső szakértők bevonásával egészen pontosan azt vizsgálta, hogy milyen élményturisztikai attrakcióval lehetne kora tavasztól, késő őszig plusz kínálatot teremteni a Balatonnál. A somogyi lap emellett egy piackutatásra is hivatkozik a témában, melybe Budapest mellett Bécs, Zágráb és Pozsony lakóit vonták be.

Ezek alapján ilyen élménypark tetszene az embereknek:

  • legfeljebb 3 óra utazással elérhető
  • 5-6 ezer forintos a belépője
  • témája lehetne az állatvilág és a természet
  • a világ csodái és a magyar mesefigurák is vonzóak lennének
  • az extrémsportok viszont nem

A szöveg szerint nagyjából 50 milliárd forintra és 25 hektárnyi területre volna szükség az élményparkhoz, melyet a jó megközlíthetőség miatt Siófok környékére képzelnek el.

A tanulmány egyértelműen azt igazolja, hogy lenne igény egy élményparkra a Balatonnál, ami évente akár 1 millió látogatót is vonzana a térségbe. Az elkészült anyagot a Balatoni Integrációs Kft. döntéshozóknak és a turizmusban érdekelteknek szeretné eljuttatni az anyagon.

(via Hvg)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.