3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A BP (British Petrol) 8 milliárd forint befektetéssel fejleszti magyarországi szolgáltatói tevékenységét, a Szegeden kialakítandó új központban 500 új munkahelyet hoz létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A miniszter kiemelte: a fiatalok itthon maradásának lehetőségét, a versenyképes jövedelmet biztosító beruházáshoz a magyar kormány 1,9 milliárd forint támogatást nyújt.

Brian Puffer, a BP globális üzleti szolgáltatásokért felelős alelnöke hangsúlyozta: 2020-ig 500 magasan képzett új munkatársat alkalmaznak a szegedi szolgáltató központban. Emlékeztetett arra, hogy 2009-ben Budapesten hozták létre szolgáltatói központjukat, a magyar munkatársak elkötelezettsége, kiváló munkája alapján döntöttek a magyarországi fejlesztés mellett. Elmondta, a szegedi helyszín mellett szólt a megfelelő üzleti környezet, az egyetem jelenléte, az autópályán történő könnyű megközelítés, valamint a jó együttműködés a helyi hatóságokkal.

Ezeket a gépeket tesztelik Budapesten

Szijjártó Péter kiemelte: az Egyesült Királyság Magyarország 11. legfontosabb kereskedelmi partnere, az 5. legtöbb beruházás innen érkezett az országba. A miniszter hangsúlyozta: a BP mostani beruházása mutatja a magyar gazdaság fejlődésének dimenzióváltását, 2010-ben a magyar kormány az iparosítást, a munkahelyteremést tűzte ki célul, a sikeres stratégia révén jelenleg 4,3 millió ember dolgozik Magyarországon.

Kifejtette, új elvárás, hogy a munkahelyteremtésben a mennyiség mellett a minőségi szempontok is érvényesüljenek, minél több, magas hozzáadott értéket képviselő, kutatás-fejlesztés által vezérelt, innovatív munkahely jöjjön létre Magyarországon. Ezt az elvárást a szolgáltatóközpont-ágazat teljesíti, mert alapvetően fiatal, jól képzett, diplomás magyar szakembereket foglalkoztat versenyképes keresetek mellett - fejtette ki Szijjártó Péter.

A miniszter kitért arra, hogy Magyarországon 90 szolgáltató központ működik, 40 ezer magyar munkavállalót foglalkoztat, a szolgáltatóipar a beruházás ösztönzésben az autóipar után a legsikeresebb ágazat.

Botka László, szegedi polgármester megköszönte a BP bizalmát, és kiemelte: egyetemi városként fontos számukra, hogy hosszú távon versenyképes karriert tudjanak adni a végzősöknek. A szegedi polgármester elmondta: a városban több olyan projekt is fut, amelyek révén két éven belül több mint 30 ezer négyzetméter A-kategóriás iroda terület létesül. Hozzátette: az egyetemmel összefogva a közgazdasági karon a BP igényeinek megfelelő, speciális képzést indul. Szeged kitörési pontnak tekinti a tudásalapú gazdaságot, az elmúlt egy évtizedben sikert értek el az IT-ipar és a szolgáltató központok betelepítésében - mondta Botka László.

A BP tájékoztatása szerint a budapesti és a leendő szegedi üzleti szolgáltató központjaik (GBS Europe) 13 nyelven nyújtanak széles körű szolgáltatás a vállalat ügyfeleinek egyebek közt pénzügy, számvitel, beszerzés, adó, humán erőforrás, tőzsdei kereskedés támogatása és ügyfélszolgálat területen. A budapesti központban a BP honlapja szerint több mint 1200 embert foglalkoztatnak.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!