2015. január 20. 18:55

Az Opel több mint 50 százalékkal növelte eladásait 2014-ben Magyarországon, és az idén is a piaci átlagot meghaladó bővülésre számít. A szentgotthárdi gyárnál is várhatóan megugrik a termelés a Flex motorok iránti kereslet bővülése miatt, így 500-zal nőhet a dolgozói létszám az idén - mondták el az Opel Magyarország vezetői Budapesten újságíróknak.

Az Opel márkakereskedői tavaly összesen 10 195 gépkocsit értékesítettek Magyarországon, szemben a 2013. évi 6730-cal. Ez 51,5 százalékos növekedés, miközben a teljes piac 23,4 százalékkal bővült. A személyautó-eladásokban az Opel immár a negyedik évben az első helyen állt 9051 eladott autóval, ezen a területen piaci részesedése 13,41 százalékos volt.

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: az idei várakozások 15 százalék körüli piacbővülésről szólnak, és az Opel ezúttal is az átlagnál erősebb növekedésre számít. Emellett szeretnék megőrizni az elsőséget a személyautó piacon.

A növekedést a bővülő és megújuló modellpaletta alapozhatja meg. Koncz Gábor emlékeztetett arra, hogy a márka termékoffenzívája keretében 2018-ig 27 új modell és 17 új motor kerül – részben már került is – piacra.

Az új motoroknál kitüntetett szerep jut a szentgotthárdi Opel motorgyárnak. Solt Tamás, a gyár ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a Flex, illetve a Family1-es motorgyár 2015-ben együttesen közel 580 ezer darab motort állít majd elő, ez a 2014-es darabszámokhoz képest több mint 50 százalékos volumennövekedés lesz. A Flex motorok iránti kereslet várhatóan bővül az idén, az eredetileg tervezetthez képest már most 10 százalékkal nőttek az igények - jelezte.

Szentgotthárdon tavaly a Flex gyárban készült több mint 100 ezer motor mellett a régi motorgyár 275 ezer motort állított elő, amelyek mintegy 70 százalékát a tengerentúlra szállították. Ezen felül 200 ezer megmunkált motor-komponens is készült kínai megrendelésre.

A gyárigazgató emlékeztetett arra, hogy a termelését 2013 elején kezdő Flex gyárban a múlt nyáron indult el a kisméretű benzinmotor háromhengeres változatának sorozatgyártása, és további újdonságok jönnek. Dízel és benzinmotorok újabb változatai – közel 20 új alkalmazás – gyártását kezdik el a közeljövőben. A gyár 2016-17-re éri el maximális kapacitáskihasználtságát.

A növekvő igények eredményeként nőhet a foglalkoztatottság: a teljes létszám, amely tavaly decemberben elérte Szentgotthárdon az 1400-at, az idén 500-zal bővül a tervek szerint.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.