TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Évente 600 ezer nyugat-európai személyautóhoz szállíthat préselt karosszéria-elemeket a Rába-csoport alkatrész-üzletága a német Kirchhoff Grouppal nemrégiben kötött megállapodásnak köszönhetően - közölte hétfőn a társaság.

Jelezték, a megállapodás öt évre szól a német társasággal, amelynek árbevétele globálisan évi 1,5 milliárd, Magyarországon 115 millió euró. Az új üzlet éves szinten több mint 500 millió forintos árbevételt biztosít a Rába alkatrész üzletágának.

Az együttműködésről szóló tárgyalások 2011-ben kezdődtek a két társaság között.

A sikeres auditot és a gyártási felkészülést követően a vállalat a tavalyi év végén kezdte meg a préselt karosszéria elemek szállítását. A teljes felfutás az idei évben várható - írják, utalva arra, hogy az üzlettel a Rába, stratégiai törekvéseivel összhangban, megerősítette nyugat-európai beszállítói kapcsolatait, és növelni tudta a kulcs termékkörnek tekintett megmunkált fém alkatrészek forgalmát.

A Rába Nyrt. üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó járműipari üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. A Rába erősen exportorientált vállalat, stratégiai exportpiacai az Egyesült Államok, az EU és a FÁK-országok. A vállalatcsoport éves értékesítése 2012-ben meghaladta a 42 milliárd forintot - emlékeztetnek.

A Rába november közepén publikált gyorsjelentése szerint a holding teljes átfogó jövedelem szerinti eredménye 2013 első háromnegyed évében 76 százalékos növekedéssel 1,96 milliárd forint lett, szemben a bázisidőszak 1,11 milliárd forintos összegével.

A csoportszintű üzemi eredmény a múlt év hasonló időszakával összevetve több mint négyszeresére, 2,4 milliárd forintra emelkedett, a növekedés motorja az idén is a futómű-üzletág volt, amely a kulcspiacokon növelte árbevételét, így közel 15 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának számait.

Az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) a tavaly januártól szeptember végéig tartó időszakban megduplázódott, a 2,2 milliárd forintos üzemi eredmény pedig a négyszerese a 2012-es első háromnegyedévi teljesítménynek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.