2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A MÁV Start Zrt. 500 millió forint többletbevételt vár a következő két hónapban a fokozott jegyellenőrzéstől - mondta Tömpe István, a vállalat üzleti vezérigazgató-helyettese kedden.

A vasúttársaság fokozott jegyellenőrzést tart a bliccelők kiszűrésére a következő két hónapban egyes vidéki városok és a főváros agglomerációjában az állomásokon, peronokon, illetve a vonatszerelvényeken az egész országban.

Tömpe István elmondta: becslések szerint a bliccelők miatt éves szinten a jegyárbevétel kiesés 6 milliárd forintra tehető, amelyből a következő két évben évente legalább 2-3 milliárd forintot szeretnének beszedni a jegyellenőrzések révén.

A vezérigazgató-helyettes elmondta: a többletbevétel felhasználásáról még nem született döntés, de fontos lenne a peronkapukat - ahol csak lehet és érdemes - az ország egész területén elterjeszteni, ez az összes állomás fele lehetne. Szeretnék a szolgáltatási színvonalat javítani egyrészt a vonatok tisztításával, másrészt a parkoló rendszerek fejlesztésével.

Tömpe István elmondta, hogy a bliccelők kiszűrésének több módja is van. Ezek közül egyik, hogy le kell zárni peronkapukkal a pályaudvarokat, és fokozott ellenőrzéseket kell végezni. A későbbiekben pedig az elektronikus jegy és az ezzel kapcsolatos beengedő rendszer kialakítása lehetne a megoldás, ami 30-60 milliárd forintba kerülne.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!