<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A luxusautó márka részvényeit bevezetik a New York-i tőzsdére, ráadásul nagyon vagány rövidítéssel.

Hamarosan kereskedhetünk Ferrari részvényekkel a New York-i tőzsdén, miután a céget birtokló Fiat Chrysler Automobile döntött a bevezetésről – írja a CNN.

A bevezetés (IPO) 1 milliárd dolláros csomaggal indul, várhatóan részvényenként 48-52 dolláros áron, a következő hónapokban azonban 10 milliárd dollár értékben foroghatnak majd a cég papírjai.

Amilyen exkluzív a cég, olyan különleges lesz a tőzsdei rövidítése: RACE (verseny).

Kattintásra galéria nyílik!

Vélhetően nagyot bukni nem lehet majd a befektetéssel, ugyanis a Ferrari mesterségesen 7 ezer darab környékén tartja éves gyártási kapacitását, hogy a kereslet mindig meghaladja a kínálatot. Így van, aki évekig vár új autójára. Tavaly 7255 autót gyártottak, hogy kicsit lerövidítsék a várólistát. Többek között a nehéz hozzáférhetőségnek is köszönhető, hogy a Ferrari a világ egyik legértékesebb brandje.

Tavaly a cég 2,8 milliárd euró bevételt ért el, nyeresége pedig 265 millió euró volt.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.