2014. július 14. 14:49

Ötvenegy gépre kapott rendelést az amerikai Boeing repülőgépgyártó az angliai Farborough-ban zajló légi szalon első napján - közölte a gyártó hétfőn az MTI-vel.

A legnagyobb megrendelés az angol Monarch Airlines-tól érkezett, amely flottája felújítására 30 keskenytörzsű gépet rendelt. Az üzlet listaáron 3,1 milliárd dollár értékű, de a tárgyalásokat még nem zárták le teljesen. A lutoni székhelyű Monarch Airlines 1968-óta repül, a Londontól északra lévő repülőtérről főleg a mediterránemuba közlekedtet menetrend szerinti és charter járatokat.

Szintén a légi szalonon jelentette be a Boeing, hogy az Avolon lízingcéggel is megállapodott, nekik 11 gépet szállítanak listaáron 2 milliárd dollárért. A kínai Okay Airways tíz gép leszállításáról állapodott meg az amerikai gyártóval, az üzlet értéke listaáron 980 millió dollár.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.