TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. április 7. 08:46

Míg a hazai piacon továbbra is csökkennek az eladások, az exportágazat kezd magához térni a német autóiparban.

Az autóipari szövetség, a VDA adatai szerint az export 51 százalékkal nőtt márciusban az egy évvel korábbihoz képest, 419.400 járműre, míg belföldön a tavaly márciusihoz viszonyítva 27 százalékkal kevesebbet, 295 ezer autót adtak el a német autógyártók.

Az első negyed év egészében 670 ezer autó kapott rendszámot Németországban, 23 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A VDA az idei év egészére is  tavalyi szint alatt várja a belföldi értékesítést, csak 2,75-3 millió eladott új autóra számít.

Ugyanakkor az idei első három hónapban az exportnövekmény 47 százalék volt az egy évvel korábbihoz képest: 1,05 millió járművet exportáltak a német autógyárak.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.