<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Sony 535 ezer Vaio laptopot hív vissza világszerte túlmelegedés miatt, ami a számítógép megvetemedését okozhatja - közölte a japán szórakoztató elektronikai konszern szerdán.

A túlmelegedés akár bőrfelületi égési sérülést is okozhat, de ilyen esetről még nem számoltak be.

A visszahívási akció az idén január óta értékesített F és C sorozatú Vaio laptopok egy részére vonatkozik. Az akció 259 ezer laptopot érint az Egyesült Államokban, 103 ezret Európában, 120 ezret Ázsiában és 52 ezret Japánban.

Az akcióban érintett készülékek tulajdonosai a Vaio programfrissítési funkciójával vagy a Vaio weboldaláról letöltött programmal javíthatják ki a hőmérséklet szabályozási rendszer hibáját, de a Sony márkaszervizei is elvégzik a javítást.

A Sony két éves veszteséges periódust követően az idei pénzügyi évben számít első pozitív eredményére televízió készülék és video játék üzletág javuló kilátásának köszönhetően. A Sony szóvivője szerint a laptop visszahívási akció nem lesz érzékelhető hatással a konszern eredményére.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.