2016. október 26. 19:22

Ideiglenesen átcsoportosítja 850 munkatársát a győri Audi Hungaria, decembertől 550-en a pozsonyi járműgyárba járnak majd dolgozni, 300 dolgozó pedig a motorgyártásban kap munkát - értesült az MTI.

A Kisalföld című lap szerdán írt arról, hogy a Győrben dolgozók megkapták az értesítést, miszerint december elsejétől kiküldetésben kell dolgozniuk.

A cég a nyár végén jelentette be, hogy az év végén átáll a három műszakosról a kétműszakos munkarendre, és amíg nem kezdik meg az új modell, az Audi Q3 gyártását, átcsoportosítják a dolgozók egy részét.

Az autógyártó szerint a szlovákiai munkavégzés keretében a munkatársak a járműgyártás területén elsősorban a karosszériaüzemben, lakkozóban, szereldében és a minőségbiztosításon dolgoznak majd, és megszerezhetik a jövőbeni Q3 gyártásához szükséges tapasztalatokat. Az ingázásra kényszerülő munkatársak a hivatalos kirendelés miatt 20 eurós napidíjat kapnak - tették hozzá.

Ilyen lesz Kisvárda 1,5 milliárdos stadionja!

Korábban is volt már példa hasonló kiszervezésre, az A3-as modellek győri felfuttatásakor száz szlovákiai munkavállaló dolgozott háromnegyed évig Győrben, magyar munkatársak pedig 2013-ban dolgoztak Barcelonában.

A társaság az MTI megkeresésére közölte, hogy menetrend szerint zajlik a karosszériagyár bővítése, a jelenlegi mintegy 75 000 négyzetméteres létesítmény egy több mint 80 000 négyzetméteres új csarnokkal bővül. Az új csarnok várhatóan az idén év végéig elkészül, a belső munkálatok pedig 2017-ben kezdődnek - közölte a cég. Az Audi Q3 gyártása a 2018-ban indul.

Az Audi Hungaria 2013-ban nyitotta meg teljes gyártási mélységet lefedő járműgyárát, ahol évente mintegy 160 000 autó készül. A győri járműgyárban jelenleg az Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, valamint a TT Coupé és Roadster modellek készülnek.

A vállalat az idén az év első felében 1 031 887 motort és 63 798 autót gyártott.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.