2015. november 1. 10:49

200 millió euróért, vagyis közel 62 milliárd forintért új tulajdonoshoz került a Mall.hu-t is működtető Netretail Holding B.V.

Az mfor.hu szerkesztőségéhez eljuttatott közlemény szerint a San Franciscóban, Prágában és Sao Paolóban székhellyel rendelkező Rockaway Capital megállapodást kötött Közép-Európa vezető online kereskedelmi vállalkozásának, a cseh, szlovák, magyar, lengyel, illetve szlovén piacokon egyaránt aktív Netretail Holding B.V.-nek a megvásárlásáról. A Heureka, a cseh és szlovák piac legnagyobb árösszehasonlító oldalának megvásárlása szintén a megállapodás része.

A több mint 200 millió euró (62 milliárd forint) értékű üzlet a cseh üzleti szférában jól ismert Daniel Křetínský és Patrik Tkáč magánbefektetők és a PPF Finanszírozó Csoport által formált Rockaway Capital társaság vezetésével jött létre.

A bejelentéssel a Rockaway Capital e-kereskedelmi vállalkozásaiból származó bevételei a várakozások szerint középtávon az 1 milliárd eurós árbevételt is túlléphetik, amivel a vállalat a közép- és kelet-európai régió vezető e-kereskedelmi szereplőjévé válhat. A vállalat érdekeltségében jelenleg food és non-food termékkategóriára specializálódott online boltok, átfogó termékkínálattal rendelkező kisebb webáruházak, árösszehasonlító oldalak és Közép- és Kelet-Európa szerte operáló házhozszállítási hálózatok találhatók.

A csoport magyarországi tagja, a Mall.hu a GKI Digital e-kereskedőket rangsoroló listáján – a 2014-es eredmények alapján – a második helyet érte el.

mfor.hu