2017. június 15. 08:25

A kormányközeli kutatócsoport a jövőképünket, a vallásosságunkat, a kulturáis szokásainkat és fogyasztásunkat fürkészi majd ki.

A kormány megint szeretné megismerni a magyar néplelket, és ennek érdekében most nem nemzetikonzultálni akar velünk, hanem inkább telefonon érdeklődne a hogylétünk felől. Ennek érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 630 milliós szerződést kötött a hatalommal kiemelkedően jó barátságot ápoló Századvéggel.

Az NFM megrendelése "szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatokról" szól a következő témákban:

  • egyéni és társadalmi jövőkép
  • vallásosság és annak megítélése
  • kultúra és fogyasztás

A szerződést május 18-án kötötte meg az NFM a Századvég Politikai Iskola Alapítvánnyal és édestestvérével, a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel. Pontos értéke 629,9 millió forint.

A beszerzés hirdetménye szerint a századvégesek 53 ezer felnőttet kérdeznek majd meg, az első két témában telefonos interjúkkal, témánként 25-25 percben. A harmadik kutatásnál bevetendő módszerekről semmi közelebbi nem derül ki a hirdetményből.

A beszerzés indoklása szerint a kormány azért akarja megismerni a magyarok jövőképét, mert

a vizsgálat során szerzett tapasztalatok gazdaságpolitikai döntések alapjául szolgálhatnak.

mfor.hu