2p

A kormányközeli kutatócsoport a jövőképünket, a vallásosságunkat, a kulturáis szokásainkat és fogyasztásunkat fürkészi majd ki.

A kormány megint szeretné megismerni a magyar néplelket, és ennek érdekében most nem nemzetikonzultálni akar velünk, hanem inkább telefonon érdeklődne a hogylétünk felől. Ennek érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 630 milliós szerződést kötött a hatalommal kiemelkedően jó barátságot ápoló Századvéggel.

Az NFM megrendelése "szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatokról" szól a következő témákban:

  • egyéni és társadalmi jövőkép
  • vallásosság és annak megítélése
  • kultúra és fogyasztás

A szerződést május 18-án kötötte meg az NFM a Századvég Politikai Iskola Alapítvánnyal és édestestvérével, a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel. Pontos értéke 629,9 millió forint.

A beszerzés hirdetménye szerint a századvégesek 53 ezer felnőttet kérdeznek majd meg, az első két témában telefonos interjúkkal, témánként 25-25 percben. A harmadik kutatásnál bevetendő módszerekről semmi közelebbi nem derül ki a hirdetményből.

A beszerzés indoklása szerint a kormány azért akarja megismerni a magyarok jövőképét, mert

a vizsgálat során szerzett tapasztalatok gazdaságpolitikai döntések alapjául szolgálhatnak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!