<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ebben a tűzijáték ára még bent sincs.

Nettó 6 milliárd 575 millió forintba kerülhetnek az augusztus 20. alkalmából szervezett rendezvények, és ebben a tűzijáték ára még bent sincs, írja a 24.hu.

A lap az összeget a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH), valamint a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. által kötött szerződés szövegéből szűrte le. Mint írják, a keret értékének 70 százalékát, tehát nettó 4,6 milliárd forintot az NKH köteles kimeríteni, a fennmaradó 30 százaléka opciós.

A dokumentumból nem derül ki, hogy pontosan hol és milyen rendezvényeket szerveznek. Arra azonban emlékeztet a 24, hogy a kormány idén háromnapos Szent István-fesztivált tervez az államalapítás évfordulójának megünneplésére. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója korábbi közlése szerint pedig most - egyelőre tehát nem tudni, mennyiből - Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát szervezik meg, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható. 

A rendezvények grandiózusságát a Magyar Hírlap értesülése szerint az indokolja, hogy - ha a járványügyi helyzet igazolja a várakozásokat — az akár a koronavírus utáni újrakezdést is szimbolizálhatja Magyarország számára.

Az ünnepi rendezvények tető alá hozásának fealdatát az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt. vitte el, részeként annak a 30 milliárd forintos rendezvényszervezési keretmegállapodásnak, melyet a Rogán Antal tárcája alatt működő kommunikációs hivataltól nyert el a műsorszóró tavaly nyáron. Alvállalkozónak a kormánykedvenc kommunikációs szakember, Balásy Gyula cégeit, a New Land Media Kft.-t és a Lounge Design Kft.-t hívták meg, illetve a Fidesz kedvenc őrző-védőjeként ismert Valtont.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.