2017. július 27. 07:58

A Colombóban 24 éve tiszteletbeli magyar konzulként tevékenykedő Rohan Nanayakkara a tulajdonos - írja a Turizmus Online egy srí lankai tévéinterjúra hivatkozva.

Rohan Nanayakkara, a RonanAir Légiközlekedési Kft. egyedüli tulajdonosa még július 11-én adott interjút a srí lankai tévétársaságnak, melyben azt állítja, hogy hat hét múlva már repülhetnek az új magyar légitársaság gépei - írja a Turizmus Online.

A társaság 22 városba repülne Budapestről, túl sok információt viszont nem lehet találni az új légitársaságról.  Az R-Group weboldalán található dokumentum szerint a projekt az ázsiai régiót, Afrikát és Közép-Európát fogja kiszolgálni, és mind rövid, mind hosszú távú járatokat üzemeltetni fog Budapestről. Ázsia és Közép-Európa között Budapestet használnák bázisként személy- és teherszállításra egyaránt, de egy, a weboldalukon megjelent útvonaltérkép szerint Budapestről számos dél-európai üdülőváros is elérhető lenne.

(Fotó: R-Group)

Az interjúban a tiszteletbeli konzul elmondja, hogy örömmel mondott igent, amikor felhívták, hogy segítsen létrehozni egy új magyar légitársaságot. Majd hozzáteszi, hogy a folyamat nem volt egyszerű, hiszen 13 évig tartott. De immár minden akadály elhárult, a cég be van jegyezve. Az összes hatóság és magyar kormányzat is támogatja a légitársaságot, ugyanakkor anyagi támogatást nem kap senkitől, csak a saját cégei fektetnek bele.

Mindezek fényében igencsak meglepő, hogy jelenleg sem a Facebook-oldaluk, sem a légitársaság aloldala sem elérhető.

A cég honlapján korábban megtalálható volt egy térkép, amely szerint a légitársaság repülne többek között Splitbe, Várnába, Ljubljanába és Vilniusba is.

mfor.hu